0031618884506 info@angelogym.nl

grappling dionAfgelopen zaterdag was het weer tijd voor de derde en laatste dag van het grapplingtoernooi. Voor Angelo Gym hadden Dion, Linda en Mike zich opgegeven om lekker wat partijtjes te draaien en ervaring op te doen. Waar het vroeger in een vrij kleine zaal in Ede was hebben ze tegenwoordig gekozen voor een veel grotere locatie in Wijk bij Duurstede.

Omdat dit nogal een stukje rijden is en de weging om half 10 begon moest er al om half 8 vertrokken worden vanuit Enschede. Iedereen bleek netjes op gewicht te zijn. De lichterere gewichten en de dames waren in de ochtend in de beurt, de zwaardere categorie vechters waar Mike in meedraaide was in de middag aan de beurt.

Dion mocht de spits afbijten in de -65kg beginners klasse.
Dion was lekker scherp en erg explosief met zijn takedowns. De eerste partij werd dan ook al vrij snel afgemaakt met een armklem. Tweede partij won hij op punten, de derde op een verwurging en omdat Moes toch een showmannetje blijft 😉 besloot hij de vierde partij maar te winnen met een gesprongen armklem. De vijfde partij won hij wederom op punten waarna hij poulewinnaar was en doorging naar de kruisfinale. De kruisfinale won hij op een verwurging en dit bezorgde hem een plek in de finale. De finale partij moest Dion tegen een enorm sterke gespierde neger die een best lastige tegenstander bleek. Richting het einde van de partij waren er nog geen punten gescoord door beide partijen en even leek het erop dat het richting een verlenging zou gaan, maar Dion had niet veel zin om nog een ronde tegen deze sterke tegenstander te vechten en knalde er een explosieve armklem uit die zat als een huis waarna zijn tegenstander niks anders meer kon dan afkloppen. Dit maakte Dion tot dagwinnaar in de -65kg klasse.

Voor Linda was het de eerste keer dat ze mee deed met het grapplingtoernooi, ze draait al een tijdje mee op de sportschool en wou toch eens kijken hoe ze het zou doen tegen andere dames. Vanwege het lage aantal inschrijving van dames hebben ze geen onderscheid in gewicht of ervaring. Het is dus een open klasse. Deze dag was de poule extreem zwaar met o.a. een Nederlands Kampioene judo, een Belgisch Kampioene Judo, en de winnares van de Limburg open BJJ van afgelopen jaar. Linda draaide lekker, qua conditie en techniek zat het allemaal wel goed, maar ervaring was vooral wat ze tekort kwam tegen tegenstanders van dit formaat. Uiteindelijk helaas geen partijtjes weten te winnen, maar wel een bult ervaring rijker!

grappling dionS’middags was het de beurt aan de Mike die meedraaide in de -100kg klasse. Met zijn 14 jaar was hij veruit de jongste deelnemer. Zijn poule bestond vooral uit enorme beren van kerels die al een aantal jaar meer ervaring hadden dan Mike. Mike heeft geknokt voor wat ie waard was en zeker laten zien wat hij kan! Maar ook hier was het vooral weer het enorme verschil in ervaring en leeftijd dat ervoor zorgde dat de winst helaas uitbleef. Maar aan het einde van de dag toch weer een ervaring rijker en als Mike zo blijft trainen als hij nu doet sloopt hij binnen de kortste keren iedereen in zijn poule. Al met al een geslaagde en vermoeiende dag, op naar het eerste grapplingtoernooi in 2012!