0031618884506 info@angelogym.nl

Sparren en technieken

Jeugd Kickboks

Jeugd kickboksen voor beginner en gevorderd 8-12 jaar

Kickboksen Jeugd

Bij Angelogym hebben we 2 soorten les voor de kinderen. De een is op een leuke manier kickboksen leren waarbij hard trainen afgewisseld wordt met gezelligheid.
De andere groep noemen we gevordrd, deze groep is voor de kinderen die wedstrijden doen of willen doen. Helmpje, tok en bitje verplicht! In deze groep wordt veel gespard en er wordt zwaarder getraind.

Het is gebleken dat kinderen met agressie problemen maar ook kinderen die te weinig zelfvertrouwen hebben, veel baat bij kickboksen hebben:

Ze leren zich handhaven in een groep waardoor ze geestelijk sterker worden. De kinderen leren niet alleen met agressie omgaan, maar door de strakke regels in de gym en de zware fysieke trainingen leren ze elkaar te respecteren.
Ze leren respectvol omgaan met winnen en verliezen.
Assertiever worden.
Wennen aan regels en discipline.
Ze leren het eigen lichaam en de kracht ervan kennen
Volgens wetenschappelijk onderzoek (SKMO) is kickboksen voor motoriek, zelfvertrouwen, de ontwikkeling van coördinatief vermogen, de opbouw van conditie en de oog/hand coördinatie een hele geschikte sport. Mits het door een kundig leraar aangeboden wordt!

De kids kickboks lessen worden bij Angelogym verzorgd door David en Angelo (Gediplomeerd kickboksleraar, gediplomeerd agressieregulatie leraar en leraar Rots & Water). De opleidingen die de leraren gevolgd hebben zijn gebaseerd op pedagogisch verantwoord omgaan met kinderen.

Kickboksen Jeugd Gevorderd TIJDEN:

maandag 17.15– 18:00 gevorderd
woensdag 17.15– 18:00 gevorderd

Kickboksen Jeugd TIJDEN:

maandag 16.30– 17:15 
woensdag 16.30– 17:15
vrijdag 17:15 – 18.00