0031618884506 info@angelogym.nl

Gala NieuwegeinDoor Attila: Op zaterdag 26 mei vond er, gelijktijdig met een Ringsgala in Amstelveen, een gala in de Voltreffer in Nieuwegein plaats. Het was weer typisch zo’n gala, dat –als je fan bent van Angelo gym- je erbij had moeten zijn. Je hebt natuurlijk mensen die in het Pinksterweekend vakantie boeken, maar  die hebben dan mooi pech gehad. Met vier vechters hebben we ons aangemeld, en allen hadden een partij. Semih had zelfs een 4-mans tournament, maar daarover later meer.

Lotte Kramer beet de spits af in de bloedhete zaal. Haar tegenstandster, Marta Pawlowska van Champions Gym zag er goed afgetraind uit. Het was Lottes eerste partij, en het was al gauw duidelijk dat het Marta’s eerste partij niet was. Marta was een maatje te groot, en Lotte moest in de eerste ronde al veel incasseren. Maar Lotte houd niet van opgeven, en ging gemotiveerd de tweede ronde in. Ze kon zelfs een beetje druk geven, zodat het niet helemaal éénrichtingsverkeer was, maar Martha kwam goed terug met een serie stoten. Een ervan raakte Lotte precies in het midden van haar gezicht en ze ging zwaar knock out. Hoewel ze het respect had van de zaal en de vechters, is het natuurlijk niet leuk om zo je eerste wedstrijd te beleven. Maar nu is Lotte nog gemotiveerder om hard te trainen en nog eens in de ring te klimmen.

Na deze domper was het tijd voor Dion Moes. Hij moest tegen Jorek Vermeulen, en had er erg zin in. Dion vocht uitstekend, combineerde goed, luisterde naar zijn hoek en gaf Jorek geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Hoewel Jorek een goede vechter was, en flink kon incasseren liet Dion hem simpelweg geen ruimte om zelf initiatief te nemen. Dion is in alle rondes perfect gedoseerd met zijn krachten omgegaan, en was na drie rondes uitgeput, maar wel dik winnaar. Dion laat zien dat hij flink is gegroeid, snelheid en kracht perfect combineert, en dat je hem met een opdracht de ring in kan sturen.  Het zag er alweer wat beter uit voor Angelo Gym.

Meteen daarna begon de eerste wedstrijd uit het 4-mans tournament, en kon Semih de ring betreden. Semih vocht eerst tegen Joey Smits, van Team Smits, en als hij deze partij zou winnen, zou hij moeten knokken tegen Anouar Fajr van de thuis gym, MTC van Dams. Het 4 mans toernooi was dus, door uitvallen van een vechter, een 3 mans toernooi geworden, en kreeg de winnaar van de eerste partij dus een frisse thuisvechter tegenover zich. Die was immers meteen in de finale geplaatst. Een onmogelijke opgave.
Semih begon op zijn eigen manier aan de eerste ronde. Goed kijkend en heel rustig en beheerst. Alle inzetten van Joey werden genadeloos afgestraft door een counter serie stoten van Semih, gevolgd door een droge, maar snoeiharde lowkick. Semih domineerde de wedstrijd volledig en kwam zelf geen moment in een gevaarlijke situatie. Na de vijfde lowkick ging Joey al hinken, en de bel redde hem van een knock down. Toen de tweede ronde begon gaven de coaches van hem aan dat Joey klaar was met het toernooi.  Joey’s been was te erg beschadigd om nog verder te gaan.
Semih was nog fit, en ging de kleedkamer in om te rusten, want drie wedstrijden later moest hij alweer aan de bak in de finale.

Daar trof hij Anouar Fajr, van MTC van Dams. Alhoewel Anouar een vechter van een ander kaliber was, dan de voorganger, begon Semih toch weer aan zijn slopende manier van vechten. Goed kijkend, goed gedoseerd, perfect getimed, en technisch van hoog gehalte. Al had Anouar heel veel zin om Semih te slopen, bleef Semih rustig en beheerste de partij. In de tweede ronde trof hij Anouar vol op zijn neus, en die brak en scheurde open, waardoor de wedstrijd een aantal malen werd onderbroken voor behandeling. Maar Anouar bleef wachten en loeren op die ene kans die hij nog moest krijgen om Semih aan te slaan en dan uit te schakelen. Maar Semih hield alles dicht, counterde goed, en zwakte niet af. De kans waar Anouar op loerde is dus nooit gekomen, en Semih won deze finale door winst op alle rondes. En dus gebeurde hetgeen waar niemand op gerekend had.  Hij heeft twee keer op een avond tegen een frisse tegenstander gestaan, en twee keer op schitterende wijze laten zien, wat een mooie sport thaiboksen eigenlijk is. Een fitte Semih is een topvechter, waar Angelo nog veel mee gaat bereiken.

Als laatste, tenminste voor Angelo gym, was Arnold aan de beurt. Hoewel niet fit, had hij toch zin om in de ring te klimmen tegen een zware tegenstander, Sonny Martina van Rams Thai. Hoewel Arnold een tranentrekkende lowkick heeft (getuige de blauwe plekken van de sparringpartners die het trapkussen voor hem moeten ophouden) gaf Sonny geen kick, en gaf goed druk. Arnold ging maar over op high kicks, waar Sonny soms veel last van had. Omdat Sonny goed druk gaf, werd Arnolds conditie zwaar op de proef gesteld. Hij werd veel in de hoek gedreven, en moest alle zeilen bijzetten om er weer goed uit te komen. Maar Arnold luisterde goed naar de hoek, en deed wat hij moest doen. Toen Sonny moe werd, ging zijn dekking een beetje open, en kon Arnold goed counteren op het lichaam. Na een aantal harde stoten op de milt, moest Sonny even zitten om 8 hersteltellen te pakken. Toen kon Arnold nog meer reserves uit zijn lichaam persen om combinaties te maken, en Sonny geen kansen meer te geven. Toen de eindbel ging stond het kotsen hem nader dan het lachen, maar had hij een goede partij achter zijn naam staan. Arnold won verdiend op punten. Het was een mooie wedstrijd, twee van die zware jongens, die alles gaven voor de strijd. Als Arnold meer komt trainen, wordt het zeker een tegenstander om rekening mee te houden in het thaibokscircuit.

Gezien de tropische temperaturen in de sporthal, kan dit gala gezien worden als een goede voorbereiding voor wedstrijden in Suriname of Thailand. Alle vechters hebben zich uitstekend aangepast in de dompige sfeer, en zijn dus te boeken door de buitenlandse promotors. Door hun inzet en techniek zorgden ze voor een uitstekende reclame voor Angelo, die op dat moment verdwaast door heimwee in de regen naar de Aya Sophia in Istanbul zat te kijken.  En zo ging bijna iedereen die nacht tevreden naar huis…

mt_gallery: Gala Nieuwegein 26 mei 2012