0031618884506 info@angelogym.nl

deventer galaOp zaterdag 21 april hield Akdeniz het bekende beginnersgala in eigen gym. Vaak chaotisch door de kleine locatie en de vele gyms en partijen. Zoals gewoonlijk blonken een aantal sportscholen weer uit door niet te komen opdagen, altijd weer “leuk”. Vechters die de hele familie meenemen en niet kunnen vechten omdat de tegenstander niet aanwezig is. Hard trainen, moeite doen, benzine en entreekaarten betalen om te horen dat je weer naar huis mag….

Verder was het onze eerste keer dat we met jeugd op stap gingen, een leuke ervaring die voor herhaling vatbaar is.
In het verleden deden we zelden mee aan jeugdpartijen. Mede door ervaringen met sportscholen die kinderen vals opgeven als totale beginners. Als ze dan klaar zijn met het in elkaar beuken van je jeugdvechter die net 3 maanden kickbokst, krijg je in de kleedkamer te horen dat de tegenstander elke maand vecht en Nederlands kampioen karate is… “Heel leuk” voor de ouders om zoiets te zien.

Van de 48 partijen bleven er dus maar 24 over. jammer voor onze vechters Semih, Lotte, milad, deniz en Dion, die dus voor niets zoveel moeite hadden gedaan.

Bleven nog wel een paar partijen voor ons over. Hieronder het korte verslag ervan:

  • Als eerste mocht Indy een partij draaien tegen Jacqueline Karssen van Akdeniz. Zoals vaker met kinderen, was het gewichtsverschil te groot, dus werd het een demopartij. Zoals altijd eindigt het met een draw.
  • Orkun draait zijn eerste partij tegen Younes Hamouchi van Tooy Gym. De partij gaat redelijk gelijk op, maar Orkun is net iets agressiever en wint dan ook op punten.
  • Daarna is het de beurt aan Nigel, hij vecht tegen Patrick Zaandam van Fightclub Ara. Nigel traint nog maar 2 maanden bij ons, maar besluit toch in te vallen voor onze geblesseerde Nadeem. Moedig! In de eerste ronde weet Nigel zich nog staande te houden en door te komen met harde stoten, het verschil is echter te groot en de tegenstander vecht completer. Nigel neemt een paar lowkicks te veel en moet in de tweede ronde opgeven. verlies door opgave voor Nigel.
  • Youri Morshuis vecht tegen Ko van Kooten van Kangal Gym. De tegenstander ziet er ervaren uit en maakt mooie  kombinaties. Youri doet lekker mee en komt mooi door met highkicks en stoten. Partij gaat redelijk gelijk op en Youri verliest op punten
  • Randy mag het opnemen tegen Dylan Peters van team Luijken. De tegenstander is te zwaar en te sterk voor randy, maar randy is taai en blijft gewoon meeknokken. In de tweede ronde vraag ik randy of hij wil stoppen, maar hij wil toch door. Vechtershart heeft ie wel, maar komt toch iets te kort in de partij. Verlies voor randy op punten.
  • Clayton vecht een C partij tegen Zacky Derwich van Hambaken gym. Clayton geeft druk en laat Zacky vaak vallen door harde lowkicks en mooie stoten. Onbedoeld maakt Clayton een knie die rakelings langs het hoofd van Zacky gaat. Hiervoor krijgt Clay minpunten/officiele waarschuwing. De tweede ronde geeft hetzelfde beeld, waarbij Clayton goed doorkomt en bijna alles blokt. De laatste ronde is Clay moe en geeft veel weg. Alsnog gaan wij van een winst uit. De jury denk er anders over en Clayton verliest op punten.
  • Laila vecht tegen Noa Hendriks van Fight Team Kuster. Ook dit is een demopartij, dus draw/onbeslist.
  • Jeroen krijgt 2 dagen voor het gala te horen dat ie mag vechten. Hij moet dan nog 3 kg afvallen. Zijn tegenstander is Joost de Blok van team Luijken. De eerste en tweede ronde gaat mooi gelijk op waarbij Jeroen vaker doorkomt met low-kicks en mooie leverstoten. In de laatste ronde gaat Jeroen los en maakt mooie combinaties. Jeroen wint dan ook op punten.
  • In de laatste partij mag onze veteraan Luimes het opnemen tegen Galid Chikki van Bully’s Gym. Luimes blijft een knokker ondanks zijn 46 jaar!!! Respect!! Galid (40 jr.) komt wild in en luimes blijft rustig stoten en bewegen. Alle stoten op het lichaam van de langere Galid komen goed door. Luimes wint op punten en voelt zich even de Cinderella man.

Foto’s met dank aan Marnix (Fighttalk)

mt_gallery: gala Deventer 21 april 2012