0031618884506 info@angelogym.nl

BJJ

(Van Roy vd Wal) Op donderdag 28 februari heb ik met een groep een seminar van Draculino bezocht. Draculino is de trainer van de trainer van mijn trainer (Remco Pardoel) en hij geeft een keer per jaar een BJJ seminar in Nederland. De laatste tips en trucs worden er getoond en aan het einde van het seminar vindt de graduatie plaats.

 

Van onze sportschool kwamen drie jongens in aanmerking voor een graduatie:

Allereerst Joost Wageman. Joost draait al langere tijd bij ons mee. Hij heeft onder meer de Nederlandse title grappling voor gevorderden al eens op zijn naam weten te schrijven. Ook in het BJJ draait Joost steeds beter. Een terechte blauwe band voor Joost die naar mijn mening, als hij zo doortraint, binnen afzienbare tijd ook voor een hogere graduatie in aanmerking komt.

Ten tweede Thomas. Thomas draait ook alweer een tijdje mee en draait op de grappling wedstrijden niet onverdienstelijk. Vele fraaie technieken voert hij uit vanuit zijn sterke rubberguard; omoplata’s, gogopla’s en meer. Hiermee heeft hij verschillende tegenstanders van formaat weten af te laten kloppen. Ook gisteren draaide Thomas sterk tegen jongens die toch al veel langer met pak trainen en hogere banden hebben. Ook voor Thomas een terechte blauwe band.

Roben Scholten is relatief kort bezig, in vergelijking met Thomas en Joost althans. Toch heeft Roben zich sterk ontwikkelt en dat is duidelijk zichtbaar. Zowel tijdens onze eigen training als tijdens het rollen gisteren. Roben heeft ook zijn blauwe band verdient.

Zelf ontving ik gisteren uit handen van mijn eigen trainer en grote voorbeeld, Remco Pardoel, mijn zwarte band BJJ. Een mooie mijlpaal nadat ik ongeveer 17 jaar geleden met BJJ ben begonnen. Het zal rond 1995 of 1996 zijn geweest dat ik bij Remco, samen met Martijn de Jong (die er al trainde), de sportschool binnenwandelde. Remco had ik in actie gezien tijdens de UFC en ik was onder de indruk. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot mee te draaien. De eerste les beviel mede vanwege de uitstekende sfeer en kwaliteiten van Remco erg goed! Vanaf dat moment pakte ik twee keer per week de trein vanuit Hengelo naar Oss om les te krijgen van de pionier. Remco is namelijk degene die het BJJ in Nederland, maar ook de rest van Europe heeft geïntroduceerd. Het BJJ stond toen nog in de kinderschoenen, maar als team presteerden we goed. We zijn nu heel wat jaren verder en het is voor mij een eer dat ik mijn zwarte band uit handen heb gekregen van mijn (inmiddels) goede vriend die ervoor heeft gezorgd dat het BJJ hier is geïntroduceerd. Remco bedankt!

Al met al een leuke avond gehad met onze sportmannen. En ook erg leuk om te zien dat we niet onder doen voor andere sportscholen. In tegendeel, we draaien zelfs goed mee! Volgend jaar vindt er weer een seminar/graduatie plaats en dan hoop ik met (nog) meer mensen deel te kunnen nemen. Voor de BJJ/MMA groep; op korte termijn zal Remco Pardoel weer een seminar geven bij ons op de sportschool, dus hou daar alvast rekening mee. Exacte datum en tijd laat ik nog weten.

 Osu, 

Roy

mt_gallery